ELIGIBILITY
Who Is Eligible to Participate?
You are eligible to participate in the benefits program if you have worked an average of 30 hours per week or more over the measurement period.
Which Family Members Can Be Covered?
When you enroll yourself in the benefits program, you may also cover your eligible dependents. Please review your dependent’s eligibility to ensure they meet the requirements to be covered under our benefit plans.
Eligible dependents may include your:
- Legal Spouse (“Spouse” means the person recognized as a covered employee’s husband or wife under the laws of the state where the covered employee was married.) (Spouses can be covered on the Voluntary Life plan only.)
- Domestic Partner* (“Domestic Partner” means an individual who has a committed, long-term relationship with the employee, shares the employee’s primary residence, and is jointly responsible for common living and financial obligations. Both individuals must be at least 18 years old, not married to or partnered with another person, and not related by blood in a manner that would prohibit marriage under applicable law.) (Partners can be covered on the Voluntary Life plan only.)
- Dependent children covered up to the end of the birth month in which they turn 26 regardless of student status for medical/Rx, dental and vision.
* Please note that under federal law, domestic partners are not considered legal spouses. As a result, domestic partner benefits do not qualify for the same tax treatment as legal spouses. Premium payments towards domestic partners and/or dependent children of a domestic partner will be processed on a post-tax basis unless they are considered a tax dependent under IRS Code Sec. 105(b). You will see this noted on your paycheck as imputed income.
How To Enroll
QUALIFIED LIFE EVENTS